Ας αρχίσουμε με την σπανακόπιτα ένα κιλό σπανάκι, 3 πράσα, 3 κρεμμυδάκια φρέσκα,καυκαλιθρες αν έχετε, αλάτι ,πιπέρι,ρύζι 1 κούπα του τσαγιού περίπου τυρί φέτα όσο θελε τε.Για το φύλλο θέλουμε μισό κιλό αλεύρι σταρένιο,λίγο λάδι,νερό και αλάτι.τρίβουμε το αλεύρι με το λάδι ρίχνουμε το αλάτι,λίγο, και το νερό και το πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια,και ανοίγουμε τα φύλλα.
|
ανοίγουμε το φύλλο |
|
έχουμε έτοιμη την γέμιση |
|
γεμίζουμε το φύλλο,και το τυλίγουμε και το τοποθετούμε σε ταψί λαδωμένο |
|
βρέχουμε το φύλλο με λίγο νερό και ψήνουμε την σπανακόπιτα για μισή ώρα περίπου και να τη έτοιμη για φάγωμα |
Μμμμ μιαμ μιαμ θέλω σπανακόπιτα !!!!!!!!!!!κλαψ κλαψ...Τζένη.
ΑπάντησηΔιαγραφήθα σου φτιάξουμε όταν έρθεις η ανιψιά σου δηλ θα σου την φτιάξει
ΑπάντησηΔιαγραφή